Saturday, December 8, 2012

Tantra en wetenschap.Boekpresentatie bij Dr Tara Long.Tantra festival deel 3

Van www.deconnection.org
Uitnodiging tot verbinding
PDF Print E-mail
Written by Dr. Tara Long   

Het woord seksuologische hulpverlener kan bij sommigen de indruk wekken dat het vakgebied van deze hulpverlener enkel en alleen seksualiteit, seksuele problemen en seksuele disfuncties bestrijkt.

In het domein van de complementaire en integrale seksuologische hulpverlening en zorg werken tevens counsellors, coaches en docenten, die zich hebben gespecialiseerd op het gebied van intimiteit en (liefdes)relaties, of op het gebied van spiritualiteit en (lichamelijke) intimiteit.

De meeste behandelingen bestaan uit gesprekstherapie, vaak gecombineerd met hands-on behandelingen.  

Daarbij is belangrijk op te merken dat het merendeel van de hands-on behandelingen beslist geen sensuele/erotische en of seksuele lading mogen hebben en klinisch en medisch verantwoord dienen te worden uitgevoerd. Men kan hierbij bijvoorbeeld denken aan vaginale acupressuur behandelingen, of vaginale ayurvedische massages of paramedische anale massages, of acupressuur voor de penis in combinatie met het scrotum. Deze behandelingen bevorderen de seksuele - en algehele gezondheid van de cliënt volgens de inzichten van de holistische geneeskunde. Daarnaast verminderen ze tevens vaak overvloedige spanningen in het genitale gebied, waardoor deze behandelingen kunnen ondersteunen bij het behandelen van bijvoorbeeld vaginisme of dyspareunie.

Daarnaast zijn er behandeltrajecten waarbij er wel seksueel, intiem en erotisch mag worden aangeraakt in een behandeling. Maar dan wel alleen door speciaal hiervoor getrainde en gecertificeerde hands-on & body-on practitioners. Hierbij kan men denken aan behandelingen waarin bijvoorbeeld seksueel surrogaat partnerschap een onderdeel van de totale behandeling vormt. 

Daarnaast zijn er de sensueel getinte tantrische massages, of (hands-on) seks-coaching in een educatief coachingstraject.

Voor de paramedische en of therapeutische behandelingen geldt dat er altijd naast de uitdrukkelijke wens van de cliënt, een medische / therapeutische noodzaak moet zijn om voor bovengenoemde behandelingen in aanmerking te komen. In een uitgebreid behandelplan en behandelcontract worden hands-on interventies altijd tevoren beschreven en vastgelegd en getoetst aan het gestelde in de beroepscode.

In het vakgebied van de complementaire en integrale seksuologische hulpverlening en zorg bevinden zich diverse subgebieden, zoals bijvoorbeeld seksuologisch lichaamswerk, het domein van de intimiteits- en of seks-coaching, het gebied van de love-making en love-life coaching, de surrogaat partnerschap trajecten, etc..

Vormen van complementaire seksuologische begeleiding en zorg zijn bijvoorbeeld de surrogaat partnerschap trajecten, sekszorgverleningstrajecten en of sekseducatie en of coaching.

Vormen van alternatieve seksuologische begeleiding zijn bijvoorbeeld tantra coaching en "sexual healing" (seksuele heling).[1]

Dit informatieplatform heeft naast informatie verschaffen aan het publiek, als doel verbindingen tot stand te brengen.

the connection logo smallThe Connection is daarom een verbindings- en koepelorganisatie, die nastreeft verschillende praktijken, instellingen, organisaties en individuen die werkzaam zijn in de complementaire en integrale  seksuologische zorg en hulpverlening met elkaar in contact te brengen.

coniugium logo smallDaarnaast is de beroepsgroep het Coniugium, welke nauw verbonden is met The Connection, het kwaliteitsorgaan voor professionals die werkzaam zijn in de complementaire en integrale seksuologische hulpverlening en zorg.

Deze site is daarom tevens site locatie van de beroepsgroep het Coniugium. Het Coniugium is de beroepsgroep in het seksuologische complementaire en integrale domein waar uitsluitend geaccrediteerde en of gecertificeerde professionals zich mogen aansluiten.



[1] Het was gezondheidspsycholoog en seksuoloog Drs. Annemarie Tinbergen, die in 2004 de naam verbindingshuis opperde voor het in aantocht zijnde beroepsverband voor seksuologische lichaamswerkers.

[2] Wilt u meer weten over de diverse subgebieden binnen de complementaire en integrale seksuologische hulp en zorg en de definities daarvan; kijk onder Beroepsgroep, het Coniugium: Beroepsaantekeningen en Beroepstitels verklaard.

No comments:

Post a Comment